Sposób przygotowania:
Kurczak czosnkowy teściowej
Kawalki kurczaka myjemy, czosnek obieramy, duze zabki mozna przekroic na pol. Wkladamy pod skore kurczaka zabki czosnku (3-4 na kawalek, jak duze udko, mozna skore naciac), nastepnie nacieramy kawalki kurczaka przyprawamy i obsmazamy szybko na duzym ogniu, zeby skorka byla chrupiaca, przekladamy do zaroodpornego naczynia lub brytfanny, najlepiej aby byla jedna warstwa kurczaka, posypujemy reszta czosnku i wkladamy do piekarnika (180-200 stopni C) na okolo godzine, zasadniczo kurczak jest gotowy jak pusci soki i otrzymamy na spodzie naczynia dosc duzo sosu, ale im dluzej posiedzi w piekarniku tym bedzie miekszy. Podajemy kurczaka razem z sosem ktory powstal :)
dobry
cremebrule
Sie mozna zdziwic ile pusci... :)
dobry
cremebrule
no to dobra, dobry, a ten moj kurczak na zdjeciu to byla taka chudzina bo to byl organic, takie pasione to nawet wiecej puszczaja
Gość