Sposób przygotowania:
Kurczak duszony borowikowo ziołowy
Podudzia umyć i osuszyć.
Posypać wszystkimi przyprawami, ilość wg uznania, chwile przemieszać i odstawić na 30 minut.
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i podsmażać na złoty kolor z obu stron.
Gdy podudzia są ładnie przysmażone przewrócić ładniejszą stroną go góry, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu do miękkości.
Posypać wszystkimi przyprawami, ilość wg uznania, chwile przemieszać i odstawić na 30 minut.
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i podsmażać na złoty kolor z obu stron.
Gdy podudzia są ładnie przysmażone przewrócić ładniejszą stroną go góry, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu do miękkości.
wedith1
Pyza
zewa
Pyzuniu. Ostatnio naszło mnie na przyprawy firmy cotanyi. Jakiś czas temu kupiłam pieprz kolorowy i sól morską. Są to przyprawy z młynkiem. Mam więc kilka już tych przypraw w kolekcji. A w sobotę znalazłam właśnie borowiki z ziołami i sól czosnkowo ziołową. Szukam jeszcze carry z dodatkami, wiem że jest. Ja je kupiłam w Intermarche, więc jeśli masz ochotę to tam ich szukaj.
Sarenka
msewka
Natala1210
elzbieta8960