Sposób przygotowania:
Kurczak duszony w cebuli.
Udka z kurczaka natrzyj mieszanką soku z cytryny, oleju i przypraw, przesmaż je na gorącym maśle.
Dodaj cebule obrane i posiekane w piórka.
Po chwili podlej mięso wodą i duś na bardzo małym ogniu.
Pod koniec dodaj cukinię ozdobnie ponacinaną i pokrojoną w plastry. Cukinia powinna być dobra po kilku minutach , powinna być chrupiąca.Dopraw ostatecznie, jeśli jest potrzeba.
Udka podawaj od razu na gorąco z plasterkami cukinii.
Dodaj cebule obrane i posiekane w piórka.
Po chwili podlej mięso wodą i duś na bardzo małym ogniu.
Pod koniec dodaj cukinię ozdobnie ponacinaną i pokrojoną w plastry. Cukinia powinna być dobra po kilku minutach , powinna być chrupiąca.Dopraw ostatecznie, jeśli jest potrzeba.
Udka podawaj od razu na gorąco z plasterkami cukinii.
caroline1983
wedith1