alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Kurczak duszony z fasolka szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jak mam mięso z rosołu to tak robię

Kurczak duszony z fasolka szparagową

Składniki:

Kurczak duszony z fasolka szparagową

 

  • 2 ugotowane udka z kurczaka
  • 1 szklanka rosołu w którym gotował się kurczak
  • 1 słoik fasolki szparagowej konserwowej
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki maki
  • pokrojony koperek
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • pieprz mielony
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Kurczak duszony z fasolka szparagową
Odcedzić fasolkę . Kurczaka podzielić na kawałki bez kości i skórki. W garnku rozgrzać masło i wsypać mąkę .Zamieszać .Po woli wlać rosół i śmietankę . Zagotować. Włożyć kurczaka i fasolkę .Wsypać koperek . Jeszcze raz zagotować . Doprawić pieprzem i maggi .
Podawać z ryżem .