gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kurczak faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tak faszerowanego kurczaka robiłam pierwszy raz. Polecam, jest pyszny. Smakował całej mojej rodzinie.

Kurczak faszerowany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak faszerowany

 

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany
Obie papryki oraz por kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Filet z kurczaka również kroimy w drobną kostkę i dodajemy do warzyw. Następnie dodajemy sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, mąkę ziemniaczaną, 2 łyżki oliwy, maggi i jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Kurczaka smarujemy oliwą, przyprawiamy z wierzchu i w środku solą pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Po czym kurczaka napełniamy farszem i spinamy wykałaczką lub zszywamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy ok. 1,5 godziny w temp. 180-190 stopni.
Kurczak faszerowany
Obie papryki oraz por kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski.
Kurczak faszerowany
Filet z kurczaka również kroimy w drobną kostkę i dodajemy do warzyw.
Kurczak faszerowany
Następnie dodajemy sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, mąkę ziemniaczaną, 2 łyżki oliwy, maggi i jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Kurczak faszerowany
Kurczaka napełniamy farszem i spinamy wykałaczką.