Sposób przygotowania:
Kurczak faszerowany
Kurczaka nasmarować przyprawą do kurczaka, solą, papryką słodką i pieprzem. Natrzeć drobno pokrojoną zielona pietruszką. Odstawić na ok 2 godzinki.
Przez ten czas pokroić pieczarki w plasterki i cebulę w kosteczki. Na oleju podsmażyć pieczarki, lekko posolić. Dodać cebulę. Dalej smażyć.
Pod koniec dodać starty ser żółty i wbić jedno jajko. Farsz włożyć do kurczaka.
Teraz trzeba związać albo szczepić wykałaczkami. Nasmarować kurczaka przyprawami. Włożyć go do wysmarowanej olejem formy.
Piec ok.1,5 godziny. W między czasie podlewać go tłuszczem, który powstanie podczas pieczenia.
Ja podlewam go w połowie pieczenia niewielką ilością piwa.
Przez ten czas pokroić pieczarki w plasterki i cebulę w kosteczki. Na oleju podsmażyć pieczarki, lekko posolić. Dodać cebulę. Dalej smażyć.
Pod koniec dodać starty ser żółty i wbić jedno jajko. Farsz włożyć do kurczaka.
Teraz trzeba związać albo szczepić wykałaczkami. Nasmarować kurczaka przyprawami. Włożyć go do wysmarowanej olejem formy.
Piec ok.1,5 godziny. W między czasie podlewać go tłuszczem, który powstanie podczas pieczenia.
Ja podlewam go w połowie pieczenia niewielką ilością piwa.