Sposób przygotowania:
Kurczak faszerowany cytryną i pomarańczą
Kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie osuszyć i nasmarować pieprzem, solą, przyprawą do kurczaka, słodką papryką oraz ostrą papryką. Kurczaka owinąć folią i ostawić na dwie godziny do lodówki, żeby mięso przeszło smakiem przypraw. Cytrynę bardzo dokładnie umyć, obrać ze skórki, a w następnej kolejności pokroić na plasterki. To samo zrobić z pomarańczą. Kurczaka wyjąć z foli, a następnie faszerować go pokrojonymi plasterkami cytryny oraz pomarańczy. Kurczaka należy wsadzić do naczynia żaroodpornego i zalać pokroić oliwą. Faszerowanego kurczaka piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni do czasu, aż kurczak osiągnie ładny złotawy kolor. Po upieczeniu faszerowanego kurczaka należy podzielić na mniejsze części. Smacznego!