marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Kurczak gotowany w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można ugotować najpierw zupę a z mięsa zrobić obiad na drugi dzień

Kurczak gotowany w sosie koperkowym

Składniki:

Kurczak gotowany w sosie koperkowym

 

  • mięso z połówki gotowanego kurczaka
  • 1 szklanka wywaru z gotowania kurczaka
  • 1/2 szklanki śmietany słodkiej
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki mąki
  • 1 pęczek pokrojonego koperku
  • sól
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Kurczak gotowany w sosie koperkowym
Kurczaka obrać ze skór i kości i podzielić na kawałki. W garnku roztopić masło i wsypać na nie mąkę . Wymieszać. Po woli dolewać wywar z gotowania kurczaka zmieszany ze śmietanką . Mieszać. Dodać koper. Zagotować sos na małym gazie . Doprawić do smaku maggi . Włożyć kurczaka i podgrzać.
Podawać do ryżu na sypko.