Sposób przygotowania:
Kurczak marynowany w jogurcie
Kurczaka umyć i pokroić na części,
Porcje kurczaka umieścić w głębokiej misce i zalać jogurtem naturalnym w taki sposób by cały kurczak był w marynacie zanurzony.
Miskę z mięsem wstawić do lodówki do zamarynowania na noc.
Po tym czasie kurczaka wyjąć z jogurtu usuwając jego nadmiar.
W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy.
Przyprawami oprószyć porcje mięsa i układać w naczyniu żaroodpornym.
Piec pod przykryciem przez ok 30 min i jeszcze chwile bez przykrycia by mięso się zarumieniło.
Porcje kurczaka umieścić w głębokiej misce i zalać jogurtem naturalnym w taki sposób by cały kurczak był w marynacie zanurzony.
Miskę z mięsem wstawić do lodówki do zamarynowania na noc.
Po tym czasie kurczaka wyjąć z jogurtu usuwając jego nadmiar.
W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy.
Przyprawami oprószyć porcje mięsa i układać w naczyniu żaroodpornym.
Piec pod przykryciem przez ok 30 min i jeszcze chwile bez przykrycia by mięso się zarumieniło.