Sposób przygotowania:
Kurczak miodowo - cytrynowy
z robić pastę: skórka z cytryny, miód, sok z cytryny, czosnek. posmarować nią piersi z kurczaka i włożyć na noc do lodówki.
na drugi dzień usmażyć na oleju, dodać cebulę, zalać rosołkiem i dusić chwilę (żeby mięso było jak należy). wyjąć kurczaka i odstawić w ciepłe miejsce (ja zawsze wkładam do nagrzanej mikrofali, ale jej oczywiście nie włączam z potrawą w środku!). z pozostałości w garnku zrobić syrop, czyli gotować, aż woda odparuje.
mojej rodzince najlepiej smakuje z ryżem i sałatą. smacznego!
na drugi dzień usmażyć na oleju, dodać cebulę, zalać rosołkiem i dusić chwilę (żeby mięso było jak należy). wyjąć kurczaka i odstawić w ciepłe miejsce (ja zawsze wkładam do nagrzanej mikrofali, ale jej oczywiście nie włączam z potrawą w środku!). z pozostałości w garnku zrobić syrop, czyli gotować, aż woda odparuje.
mojej rodzince najlepiej smakuje z ryżem i sałatą. smacznego!
elzbieta8960