Sposób przygotowania:
Kurczak na grilla
Nogi przecinamy na dwie części, myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Cytrynę ugniatamy i wyciskamy potrzebna nam ilość soku.
Czosnek i sok z cytryny mieszamy z olejem, przyprawą do grilla i papryką w proszku.
Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Do marynaty wkładamy mięso i obtaczamy w niej.
Odstawiamy na 2-3 godz. Grillujemy na rozgrzanym ruszcie do miękkości ok 30 min.
Czosnek i sok z cytryny mieszamy z olejem, przyprawą do grilla i papryką w proszku.
Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Do marynaty wkładamy mięso i obtaczamy w niej.
Odstawiamy na 2-3 godz. Grillujemy na rozgrzanym ruszcie do miękkości ok 30 min.
baszka164