Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Piers z kurczaka na grill

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo szybko sie griluje..smakuje extra z grilla elektrycznego jak i takiego opalanego weglem drzewnym.

Piers z kurczaka na grill

Składniki:

Piers z kurczaka na grill

 

  • 2 piersi z kury
  • 4 lyzki sosu sojowego
  • 4 lyzki oliwy z oliwek
  • 1 zabek czosnku lub czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Piers z kurczaka na grill
Mieso umyc, obrac z resztek blonek i pokroic na plasko w minimum 3 plastry. Przelozyc do miski i zalac sosem sojowym i oliwa, dodajac czosnek. Dobrze wymieszac i odstawic, zeby sie zamarynowalo. Piec na patelni bez tluszczu ew. mozna na grilu. Bardzo krotko sie pieka z kazdej strony tylko raz ok 2-3 minutki.