iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pierś z kurczaka na boćwinie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierś z kurczaka na boćwinie z sosem poziomkowym

Pierś z kurczaka na boćwinie

Składniki:

Pierś z kurczaka na boćwinie

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka na boćwinie
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy. Doprawiamy sola ,pieprzem , papryka i chilli. Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Poziomki miksujemy , dodajemy ocet balsamiczny , odrobinę oleju, soli i dosładzanym miodem do smaku. Sos mocno chłodzimy. Boćwinę myjemy i wkładamy na kilka sekund na patelnię z roztopionym masłem. Proces ten musi trwać kilka sekund ponieważ dłuższe smażenie spowoduje ,że liście skurczą się. Na koniec solimy. Liście wykładamy na talerz na nich układy kawałki kurczaka i polewamy zimnym sosem .