Sposób przygotowania:
Kurczak na ostro
Kurczaka wypłukać, dokładnie osuszyć, podzielić na porcję. Posypać solą, pieprzem, natrzeć sosem imbirowym Tao Tao, polać łyżką oleju, dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki. Obraną cebulę pokroić w cienkie plastry. Resztę oleju mocno rozgrzać na dużej patelni, włożyć kawałki kurczaki, skropić je sosem sojowym Tao Tao i wyciśniętym sokiem z cytryn. Mieszając, smażyć przez 5 minut na dużym ogniu. Kurczaka wybrać łyżką cedzakową, odstawić.Smalec włożyć na patelnie, rozgrzać, dodać wódkę, wlać rosół, lub wodę i mieszając doprowadzić do zagotowania. Włożyć kurczaka na patelnie, skropić olejem sezamowym Tao Tao. Dusić 5 minut na średnim ogniu, obrócić i dusić około 20 sekund, przełożyć na półmisek, ozdobić warzywami. Podawać natychmiast na gorąco z patelni, można także podawać ze smażonym, albo gotowanym ryżem.
przysmak
Babciagramolka
misia53
Darth Vader
wedith1
robertjankopp
evita0007