Sposób przygotowania:
Kurczak na warzywach
Palki z kurczaka myjemy pod biezaca woda. Ukladamy w zaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwa z oliwek. Kazda z palek nacieramy odrobina oliwy, czosnkiem, posypujemy delikatnie papryka mielona. Wokol palek ukladamy warzywa pokrojone w plasterki lub kostke. Wszystko wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 160 stopni i pieczemy przez jakies 45 minut. W polowie czasu pieczenia podlewam calosc w naczyniu szklanku bulionu i dusze jeszcze przez kilkanascie minut, az warzywa beda miekkie. Mozna doprawic sos, by byl gesty, ale ja tego nie robie, poniewaz naturalny smak warzyw jest najlepszy. Posypuje calosc natka pietruszki, lub koperkiem. Podaje z ryzem, pieczonymi ziemniakami, lub puree ziemniaczanym.
kinga
Pyza
msewka
Popieram.
Natala1210
iwi69
Agunia