Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kurczak na zielono

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Filety z kurczaka podane w zielonym sosie mają ciekawy wygląd

Kurczak na zielono

Składniki:

Kurczak na zielono

 

  • 50 dag filetu z kurczaka,
  • 15 dag zielonego groszku
  • 5 szt cebuli dymki,
  • 3 liście kapusty,
  • 1 por,
  • 1 papryka zielona,
  • 2 ząbków czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak na zielono
Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na tłuszczu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodać zielony groszek, pokrojoną słupki paprykę, krążki pora, posiekaną cebulkę dymkę i poszatkowane liście kapusty, podlać odrobiną wody. Ciągle mieszając smażyć, aż warzywa będą miękkie. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką .