Sposób przygotowania:
Kurczak nadziewany mięsem
Cebulkę siekamy i zeszkalmy ją na 1 łyżce masła.Siekamy wątróbkę, mieszamy ją z mięsem mielonym,cebulą, jajkiem i 1 łyżką ziół do drobiu.
Doprawiamy solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Kurczakowi ucinamy szyjkę oraz końcówki skrzydełek, nadziewamy farszem i zszywamy.
Smarujemy kurczaka resztą masła i doprawiamy solą i pieprzem.smarujemy brytfannę olejem, układamy kurczaka grzbietem do dołu
i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180*C.Podajemy z żurawinami.Smacznego!
Doprawiamy solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Kurczakowi ucinamy szyjkę oraz końcówki skrzydełek, nadziewamy farszem i zszywamy.
Smarujemy kurczaka resztą masła i doprawiamy solą i pieprzem.smarujemy brytfannę olejem, układamy kurczaka grzbietem do dołu
i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180*C.Podajemy z żurawinami.Smacznego!