kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Kurczak nadziewany mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nadzienie inne niż wątróbkowe wariacje.

Kurczak nadziewany mięsem

Składniki:

Kurczak nadziewany mięsem

 

Sposób przygotowania:

Kurczak nadziewany mięsem
Cebulkę siekamy i zeszkalmy ją na 1 łyżce masła.Siekamy wątróbkę, mieszamy ją z mięsem mielonym,cebulą, jajkiem i 1 łyżką ziół do drobiu.
Doprawiamy solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Kurczakowi ucinamy szyjkę oraz końcówki skrzydełek, nadziewamy farszem i zszywamy.
Smarujemy kurczaka resztą masła i doprawiamy solą i pieprzem.smarujemy brytfannę olejem, układamy kurczaka grzbietem do dołu
i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180*C.Podajemy z żurawinami.Smacznego!