Sposób przygotowania:
Kurczak pachnący trawą cytrynową i chilli
Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta. Na patelni lekko podprażamy lekko posiekane orzeszki ziemne, odstawiamy. Filety z udźca kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i obsmażamy na złoty kolor kawałki mięsa.
Obsmażone kawałki kurczak przekładamy na talerzyk a na patelni przesmażmy przez minutę posiekaną drobno trawę cytrynową z posiekanym drobno chilli.
Do przesmażonych przypraw dokładamy kurczaka wlewamy sos sojowy, sos rybny, cukier puder, olej sezamowy i posiekaną cebulę dymkę wraz ze szczypiorkiem smażymy jeszcze 5 minut.
Doprawiamy do smaku jeśli jest jeszcze taka potrzeba sosem sojowym, rybnym i cukrem. Przed podaniem kurczak posypujemy uprażonymi orzeszkami ziemnymi.
Kurczaka serwujemy z ugotowanym ryżem jaśminowym posypanym świeżą kolendrą, smacznego ; )
Obsmażone kawałki kurczak przekładamy na talerzyk a na patelni przesmażmy przez minutę posiekaną drobno trawę cytrynową z posiekanym drobno chilli.
Do przesmażonych przypraw dokładamy kurczaka wlewamy sos sojowy, sos rybny, cukier puder, olej sezamowy i posiekaną cebulę dymkę wraz ze szczypiorkiem smażymy jeszcze 5 minut.
Doprawiamy do smaku jeśli jest jeszcze taka potrzeba sosem sojowym, rybnym i cukrem. Przed podaniem kurczak posypujemy uprażonymi orzeszkami ziemnymi.
Kurczaka serwujemy z ugotowanym ryżem jaśminowym posypanym świeżą kolendrą, smacznego ; )
smokii
Igraszki Losu
smokii napisał(a):