Sposób przygotowania:
Kurczak panierowany.
Odetnij skrzydełka i udka, oraz wytnij filety z kurczaka.
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. We frytkownicy lub głębokim rondli rozgrzej tłuszcz smasz porcje kurczaka po 10-20 min .
Piersi 10 min
uda 15-20 min.
Wyjmij z tłuszczu, osącz na papierowym ręczniku. Udekoruj plastrami cytryny.
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. We frytkownicy lub głębokim rondli rozgrzej tłuszcz smasz porcje kurczaka po 10-20 min .
Piersi 10 min
uda 15-20 min.
Wyjmij z tłuszczu, osącz na papierowym ręczniku. Udekoruj plastrami cytryny.