Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kurczak Petit-Duc

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

kurczak trochę inaczej dla dorosłych

Kurczak Petit-Duc

Składniki:

Kurczak Petit-Duc

 

  • 8 dag masła
  • 1 kg kurczaka podzielonego na 8 kawałków
  • 12 dag małych pieczarek
  • 1/4 szklanki wina Madera
  • 2 1/2 szklanki sosu demi-glace( w kolejnym przepisie)

 

Sposób przygotowania:

Kurczak Petit-Duc
rozgrzać masło w dużym rondlu obsmażyć kurczaka do zrumienienia wyjąć i odstawić dodać pieczarki i obsmażyć wlać wino i wymieszać ponownie włożyć kurczaka do rondla polać sosem przykryć i gotować przez godzinę lub do kruchości