Sposób przygotowania:
Kurczak pieczony
Kurczaka oczyścić wewnątrz, umyć a nastepnie osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem.
Czosnek przecisnąć przez praskę. Kucharka wymieszać ze słodką papryką i pieprzem. Połączyć z czosnkiem i tą masą dokładnie natrzeć kurczaka z wierzchu i w środku. Wewnątrz dodatkowo natrzeć majerankiem. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na min. 12 godz. po czym włożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180-190*C przez 1,20 godz. Często polewać wytworzonym sosem.
Czosnek przecisnąć przez praskę. Kucharka wymieszać ze słodką papryką i pieprzem. Połączyć z czosnkiem i tą masą dokładnie natrzeć kurczaka z wierzchu i w środku. Wewnątrz dodatkowo natrzeć majerankiem. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na min. 12 godz. po czym włożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180-190*C przez 1,20 godz. Często polewać wytworzonym sosem.
gosia19761
Sandra S
Henia
Tak jak pani.