Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kurczak pieczony w folii aluminiowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniały, aromatyczny kurczak, który dzięki goździkom ma niepowtarzalny smak.

Kurczak pieczony w folii aluminiowej

Składniki:

Kurczak pieczony w folii aluminiowej

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak pieczony w folii aluminiowej
Kurczaka umyć, następnie natrzeć zmielonymi goździkami, solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin. Warzywa pokroić, osolić i napełnić nimi wnętrze kurczaka. Folią aluminiową szczelnie owinąć kurczaka, włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 190 stopni i piec około 1 godziny. Podawać z ziemniakami i surówką.