Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Kurczak piwno-cebulowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetne mięsko ale tylko dla dorosłych

Kurczak piwno-cebulowy

Składniki:

Kurczak piwno-cebulowy

 

  • 2 całe piersi z kurczaka
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 -1 1/2 opakowania zupy cebulowej w proszku
  • 1 1/2 szklanki dobrego jasnego piwa
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczak piwno-cebulowy
Piersi z kurczaka natrzeć solą i pieprzem, wysmarować majonezem i obtoczyć w sproszkowanej zupie cebulowej. Opiec w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym masłem. W czasie pieczenia które trwa 40 minut często i obficie skrapiać piwem. Mięso możemy piec w całości lub w kawałkach.