agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

kurczak po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

domowa chińszczyzna, pycha:)

kurczak po chińsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

kurczak po chińsku

 

  • makaron ryżowy 250 g
  • kawałki kurczaka 5 szt
  • przyprawa do kurczaka po chińsku
  • masło
  • olej do smażenia
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

kurczak po chińsku
przyprawę do kurczaka używam troszkę inaczej niż jest napisane na opakowaniu. przyprawę mieszam z płynnym masłem. tak przygotowaną marynata , smaruję oczyszczonego i umytego kurczaka. rozgrzewamy olej , układamy mięso, smażymy z obu stron. piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni. kurczaka przekładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy ciepłą wodą , ok pół szklanki. pieczemy 20 minut.w tym czasie przygotowujemy makaron ryżowy. kurczaka układamy na makaronie, można polać odrobiną sosu sojowego. smacznego:)
kurczak po chińsku
na zdjęciu kurczak wygląda jakby plywał w tłuszczu ale to jest sosik który wytworzył się po podlaniu wodą:)
kurczak po chińsku
na zdjęciu kurczak wygląda jakby plywał w tłuszczu ale to jest sosik który wytworzył się po podlaniu wodą:)
kurczak po chińsku
na zdjęciu kurczak wygląda jakby plywał w tłuszczu ale to jest sosik który wytworzył się po podlaniu wodą:)
kurczak po chińsku
na zdjęciu kurczak wygląda jakby plywał w tłuszczu ale to jest sosik który wytworzył się po podlaniu wodą:)