Sposób przygotowania:
Kurczak po chińsku
1. Filety kroimy w paski. Zalewamy wódką i 2 łyzkami wody. Dodajemy mąkę , maggi, cukier, imbir, pieprz, ostra paprykę i sól. Mieszamy odstawiamy na godz. Paprykę kroimy w pasi.
2. Pieczarki kroimy w ćwiartki,cebule siekamy Razem dusimy na oliwie.Odkładamy.3. na tej samej oliwie na dużym ogniu smażymy mięso. Dodajemy pieczarki z cebulą oraz paprykę. Smazymy. Dodajemy sos przygotowany wg opisu na opaowaniu. Mieszamy. Podajemy z ryżem.
2. Pieczarki kroimy w ćwiartki,cebule siekamy Razem dusimy na oliwie.Odkładamy.3. na tej samej oliwie na dużym ogniu smażymy mięso. Dodajemy pieczarki z cebulą oraz paprykę. Smazymy. Dodajemy sos przygotowany wg opisu na opaowaniu. Mieszamy. Podajemy z ryżem.