Sposób przygotowania:
Kurczak po chińsku na warzywach
Nastawiamy ryż - gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na początek przygotowujemy kurczaka - z udek kurczaka usuwamy kości, następnie kurczaka oprószamy solą i kolorowym pieprzem, wkładamy do woka i zalewamy wodą - gotujemy przez około 10 - 15 minut, W tym czasie przygotowujemy warzywa - mieszankę chińską wraz z grzybkami (oczywiście można samemu pokroić świeże warzywka i dodać grzybki), do woka przekładamy warzywa i dusimy 10 minut, zalewamy 300 ml wody i dodajemy 4 łyżki przyprawy chińskiej - dusimy razem przez kolejne 5 minut - warzywa mają być w pół miękkie. Dokańczamy kurczaka, przygotowujemy panierkę - do miseczki wbijamy jajka dodajemy curry oraz paprykę odrobinę soli i pieprzu - dokładnie mieszamy, udka oprószamy mąkami, następnie obtaczamy w jajku z przyprawami i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz - smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Na talerz wykładamy ugotowany ryż, dodajemy ugotowane warzywka na których układamy kurczaka.