Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Kurczak po japońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pałki z kurczaka są fajne bo można je jeść palcami...

Kurczak po japońsku

Składniki:

Kurczak po japońsku

 

  • 1,5kg udek (pałek) z kurczaka
  • 4 łyżki cukru
  • 7 łyżek maggi
  • 25dkg masła
  • główka czosnku
  • 15dkg rodzynek
  • 15dkg suszonej żurawiny

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po japońsku
W teflonowym rondlu roztapiamy masło, dodajemy maggi i pokrojony obrany czosnek. Cukier karmelizujemy na teflonowej patelni na brązowo. Rondel z masłem zdejmujemy z ognia, wlewamy karmel i mieszamy aż się rozpuści. Rodzynki i żurawinę moczymy chwilę we wrzątku. Pałki myjemy, osuszamy i wkładamy do rondla. Dodajemy osączone rodzynki i żurawinę. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.....