Kurczak po Krakowsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny kurczak po krakowsku ........................................

Kurczak po Krakowsku

Składniki:

Kurczak po Krakowsku

 

  • 1 kurczak
  • 20 dag kaszy krakowskiej
  • 2 białka
  • 2 jajka
  • 1/4 litra wody
  • 5 dag smalcu
  • 7 dag masła
  • sól
  • zielenina

Sposób przygotowania:

Kurczak po Krakowsku
Kaszę wymieszaj z białkami. podsmaż na maśle, dodaj wodę ugotuj na sypko lub wypiecz w piekarniku. Do ostudzonej kaszy dodaj posiekaną zieleninę, jajka i masło. Wymieszaj. przypraw do smaku. Farszem nadziej posolonego kurczaka, zepnij lub zszyj otwór w tuszce i piecz, aż się przyrumieni w tem. 180^C.