Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kurczak po myśliwsku Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

rewelacyjny pomysł na kurczaka - mięsko bardzo aromatyczne

Kurczak po myśliwsku Mysiuni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak po myśliwsku Mysiuni

 

  • 4 biodra z kurczaka
  • 6 łyżeczek musztardy chrzanowe
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 1 pietruszka
  • 2 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 1/4 kostki masła
  • 500ml bulionu
  • przyprawa do drobiu po myśliwsku
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Kurczak po myśliwsku Mysiuni
Udka z kurczaka osuszamy, nacieramy przyprawą do drobiu, a następnie skórkę smarujemy musztardą - mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na nim masło i pieczemy 40 minut bez przykrycia w temp 180*. Warzywa obieramy. Marchewki oraz pietruszke ucieramy na grubych oczkach, pora w grube plastry, a cebulę w półplasterki. Obrane ząbki czosnku kroimy na mniejsze częśći. Pokrojone warzywa mieszamy i układamy na zapieczonym kurczaku. Wlewamy wywar mięsno -warzywny, dodajemy 0,5 łyżeczki soli i świeżo mielony pieprz kolorowy. Zamykamy naczynie żaroodporne i pieczemy wszystko przez kolejne pół godziny. Mięso podajemy do obiadu razem z warzywami. Mięsko jest aromatyczne i ma oryginalny smak
Kurczak po myśliwsku Mysiuni
mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na nim masło
Kurczak po myśliwsku Mysiuni
Marchewki oraz pietruszke ucieramy na grubych oczkach,
Kurczak po myśliwsku Mysiuni
Etap 3
Kurczak po myśliwsku Mysiuni
Etap 4