Sposób przygotowania:
Kurczak po myśliwsku Mysiuni
Udka z kurczaka osuszamy, nacieramy przyprawą do drobiu, a następnie skórkę smarujemy musztardą - mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na nim masło i pieczemy 40 minut bez przykrycia w temp 180*. Warzywa obieramy. Marchewki oraz pietruszke ucieramy na grubych oczkach, pora w grube plastry, a cebulę w półplasterki. Obrane ząbki czosnku kroimy na mniejsze częśći. Pokrojone warzywa mieszamy i układamy na zapieczonym kurczaku. Wlewamy wywar mięsno -warzywny, dodajemy 0,5 łyżeczki soli i świeżo mielony pieprz kolorowy. Zamykamy naczynie żaroodporne i pieczemy wszystko przez kolejne pół godziny. Mięso podajemy do obiadu razem z warzywami. Mięsko jest aromatyczne i ma oryginalny smak