Gabriela950

Gabriela950

Kuchcik
[Przepisów: 32]

Kurczak po normandzku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kawałki kurczaka najlepiej podać na jabłkach, ładnie wtedy wyglądają.

Kurczak po normandzku

Składniki:

Kurczak po normandzku

 

  • 1 kurczak, podzielony na 8 części
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła w płatkach
  • 450g jabłek, obranych ze skórki i pokrojonych w plasterki
  • 1/4 szklanki Calvadosu

Sposób przygotowania:

Kurczak po normandzku
Podgrzać piekarnik do 180*C. Smażyć kurczaka na oleju, aż będzie w połowie gotowe. Włożyć jabłka do naczynia żaroodpornego, a na jabłkach położyć kurczaka, obłożyć płatkami masła i polać Calvadosem. Przykryć i piec w piekarniku przez 25-30 minut i gotowe. Najlepiej podać na jabłkach, ładnie wtedy wyglądają :D Pozdrawiam i Smacznego !!!