monika1980113

monika1980113

Kucharz
[Przepisów: 16]

Kurczak po stanisławsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo polecam to danie na obiad

Kurczak po stanisławsku

Składniki:

Kurczak po stanisławsku

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po stanisławsku
Kurczaka umyc,osuszyc i natrzec sokiem z cytryny oraz sola,pieprzem i imbirem zawinac w folie spozywcza i wlozyc do lodowki na 1 godzine Cebule drobno posiekac i zeszklic na tluszczu Jeszcze cieple ziemniaki przepuscic przez maszynke wymieszac z cebula Nadziac kurczaka i spinac wykalaczkami Wstawic do nagrzanego piekarnika [220C]i piec okolo 30min.czesto obracajac tak aby kurczak przerumienil sie ze wszystkich stron Polac polowa szk wody zmieszyc temperature do 180c i piec do miekosci [lacznie okolo 1 1/2 godziny