Sposób przygotowania:
Kurczak po włosku
Kurczaka myjemy osuszamy nacieramy z każdej strony oliwą z oliwek oprószamy równomiernie całego ziołami i solą do smaku. Cebulę i czosnek obieramy,kroimy w piórka mieszamy z gałązkami świeżego majeranku i wpychamy w środek kurczaka.Na wierzchu posypujemy płatkami chili jalapeno układamy w formie żaroodpornej ,wlewamy szklankę wina,przykrywamy naczynie.Wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny.Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę aby kurczak się zarumienił.
zewa
2milutka
hmn..no faktycznie masz racje..:)
zewa
Hi, hi kiedyś też myślałam że to włoska kuchnia. Poczytałam i już wiem, że nie, hi, hi :) Tak czy inaczej kurczaczek apetycznie wygląda :)