MADZIALENKA

MADZIALENKA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 19]

Kurczak po włosku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na wierzchu ułożyć mięso polać wszystko połową marynaty. wstawiamy do piekarnika rozgrzanego 180 -200C na ok 35-40 min

Kurczak po włosku

Składniki:

Kurczak po włosku

 

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 150g pieczarek
  • 4 szalotki
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona i 1 zielona papryka
  • 8 małych ziemniaków
  • tymianek
  • słodka papryka
  • 100ml wytrawnego białego wina
  • 125ml. rosołu z kury

Sposób przygotowania:

Kurczak po włosku
wino , rosół, łyżka papryki słodkiej , tymianek, pieprz wymieszać do takej marynaty włożyć mięso i odstawić na kilka godzin. Szalotki pokroić w ósemki, pieczarki pokroić w ćwiartki, marchewkę w słupki, papryki w ósemki , ziemniaki w w ćwiartki.Tak przygotowane włożyć do garnka(garnek do duszenia w małej ilości wody ) na wierzchu ułożyć mięso polać wszystko połową marynaty. wstawiamy do piekarnika rozgrzanego 180 -200C na ok 35-40 min