Sposób przygotowania:
kurczak smażony w cieście
Kurczaka dokładnie myjemy i oczyszczamy.Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.
Mąke przesiewamy, dodajemy sól o proszek do pieczenia.
Jajko mieszamy z wodą i wlewamy do mąki z proszkiem.
Kurczaka zanużamy w cieście i wkładamy na głęboki tłuszcz.
Smażymy na złoty kolor.
Następnie kurczka usmażonego przekładamy do naczymia żaroodpornego i w temperaturze 180 stopni pieczemy 30 minut.
Kurczaka podajemy z żurawiną.
Smacznego!
Mąke przesiewamy, dodajemy sól o proszek do pieczenia.
Jajko mieszamy z wodą i wlewamy do mąki z proszkiem.
Kurczaka zanużamy w cieście i wkładamy na głęboki tłuszcz.
Smażymy na złoty kolor.
Następnie kurczka usmażonego przekładamy do naczymia żaroodpornego i w temperaturze 180 stopni pieczemy 30 minut.
Kurczaka podajemy z żurawiną.
Smacznego!