Sposób przygotowania:
Kurczak tandoori
Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą,pokroić w grubą kostkę,odłożyć na bok.Jogurt przelać do miski,dodać kurkumę,curry,słodką paprykę,zmiażdżone ząbki czosnku oraz starty na tarce o drobnych oczkach imbir.Posypać solą,pieprzem i mieloną kolendrą.Wymieszać dokładnie i do tak przygotowanej zalewy dodać kurczaka,jeszcze raz przemieszać.Chłodzić co najmniej 3 godziny a najlepiej całą noc.
Zamarynowanego kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 30 min.Co jakiś czas przemieszać aby kawałki mięsa nie pozlepiały się ze sobą.
Kaszę kuskus zalać wrzątkiem tak aby przykrył kaszę,posypać solą i słodką papryką,przykryć i odstawić na 5 min. aby kasza napęczniała.
Kurczaka podawać ułożonego na na kaszy kuskus i polanego raitą (przepis na mojej stronie)
Zamarynowanego kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 30 min.Co jakiś czas przemieszać aby kawałki mięsa nie pozlepiały się ze sobą.
Kaszę kuskus zalać wrzątkiem tak aby przykrył kaszę,posypać solą i słodką papryką,przykryć i odstawić na 5 min. aby kasza napęczniała.
Kurczaka podawać ułożonego na na kaszy kuskus i polanego raitą (przepis na mojej stronie)
Jojo