Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kurczak w 5ciu smakach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszny obiad z nutą smaku chińskiego

Kurczak w 5ciu smakach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak w 5ciu smakach

 

  • 2 udka z kurczaka duże - ugotowane
  • 20 - 30 dag mieszanki warzyw chińskich
  • 3 łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 0,5 łyżeczki imbiru
  • 2 łyżki oliwy bądź oleju

Sposób przygotowania:

Kurczak w 5ciu smakach
Mięso z kurczaka odcinamy od kości i kroimy dość drobno w paseczki. Na oliwie podsmażamy kurczaka, dodajemy warzywa i doprawiamy przyprawa oraz sosem sojowym, podlewamy 200 - 300 ml wody i zagotowujemy po czym dodajemy make ryżową i dokładnie mieszamy. Całość zagotowujemy. Na koniec doprawiamy imbirem.
Kurczak w 5ciu smakach
Mięso z kurczaka obieramy i kroimy w paseczki
Kurczak w 5ciu smakach
następnie dodajemy mieszankę warzyw chińskich
Kurczak w 5ciu smakach
podlewamy woda i doprawiamy i dusimy całość
Kurczak w 5ciu smakach
na koniec zagęszczamy mąką ryżową i doprawiamy