Sposób przygotowania:
Kurczak w chińskim wydaniu
Kurczaka podzielić na porcję, posypać solą, pieprzem, majerankiem, polać łyżką oleju, łyżką sosu sojowego Tao Tao, dokładnie wymieszać i odstawić na jedną noc do lodówki. Olej do smażenia rozgrzać na patelni, włożyć kawałki kurczaka, skropić sosem imbirowym Tao Tao, mieszając, smażymy 5 minut, po czym wybieramy łyżką cedzakową na półmisek i odstawiamy. Olej zlewamy z patelni, zostawiając 3 łyżki, po czym dodajemy białe wino, wodę, sos sezamowy Tao Tao, kawałki kurczaka, wszystko gotujemy 3 minuty na dużym ogniu, a następnie zmniejszając ogień kolejne 25 minut. Gotowego kurczaka przekładamy na półmisek, posypujemy majerankiem, ozdabiamy warzywami. ,, Kurczaka w chińskim wydaniu’’, można podawać ze smażonym, albo ugotowanym ryżem.
Sandra S
Babciagramolka