Sposób przygotowania:
Kurczak w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozmrozić. Mięso umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż włókien w dość duże paski i rozbić delikatnie. Oprószyć ze wszystkich stron solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i ziołami prowansalskimi. Grzyby oczyścić, pokroić w cienkie plastry. Cebule obrać, pokroić w cienkie półplasterki. Cebule zeszklić na odrobinie mocno rozgrzanego oleju, dodać pokrojone pieczarki, dusić ok. 5 min na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozwinąć rozmrożone ciasto oprószyć delikatnie mąką. Na środku układać filet z kurczaka, grzyby oraz plastry sera. Boki ciasta złożyć do środka i dokładnie zlepić brzegi. Delikatnie przełożyć na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec ok. 30min w temp. 180st.
weronikaS
czekoladka_m
Polecam:)))
lukrowanepierniczki