Sposób przygotowania:
Kurczak w cieście naleśnikowym
Piersi dzielimy na kawałki,rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Nacieramy czosnkiem- plasterkami, po czym razem z nimi wkładamy do miseczki, przykrywamy folią spożywczą i do lodówki na 1-2 godz. wędruje ten cały ambaras;) chodzi o to żeby mięsko nasiąknęło aromatem czosnku- kto nie lubi niech pominie ten etap.
Przygotowujemy ciasto tak jak na naleśniki, tylko musi być bardzo gęste. Jeżeli jest zbyt rzadkie-dodajemy mąki,jeżeli zbyt
gęste dolewamy mleka. Ciasto ma być tzw.
wytrawne,dlatego dodajemy do smaku przyprawę Magii i troszkę Vegety.
Obtaczamy pierś w tym cieście i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na małym ogniu po kilka minut z każdej strony.
Obtoczenie mięska może sprawić trochę trudności,ale ja to robię za pomocą wykałaczki, ale można to zrobić za pomocą łyki i jak położy się kotleta na patelni, to na wierzch dolewamy jeszcze trochę ciasta.
Kotlet najlepiej smakuje jak go zjemy zaraz po usmażeniu, jest wtedy fajnie chrupiący.
Przygotowujemy ciasto tak jak na naleśniki, tylko musi być bardzo gęste. Jeżeli jest zbyt rzadkie-dodajemy mąki,jeżeli zbyt
gęste dolewamy mleka. Ciasto ma być tzw.
wytrawne,dlatego dodajemy do smaku przyprawę Magii i troszkę Vegety.
Obtaczamy pierś w tym cieście i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na małym ogniu po kilka minut z każdej strony.
Obtoczenie mięska może sprawić trochę trudności,ale ja to robię za pomocą wykałaczki, ale można to zrobić za pomocą łyki i jak położy się kotleta na patelni, to na wierzch dolewamy jeszcze trochę ciasta.
Kotlet najlepiej smakuje jak go zjemy zaraz po usmażeniu, jest wtedy fajnie chrupiący.
caroline1983