Sposób przygotowania:
Kurczak w czekoladzie.
Do naczynia dajemy: magii, sos sojowy, odrobinę soli, pieprz cayenne i dokładnie mieszamy. Mięso obieramy z błon i resztek tłuszczu, ostrym nożem nacinamy wzdłuż dwa razy. Dokładnie nacieramy mięso marynatą i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Dwie kostki czekolady przy pomocy noża piłki tniemy na cienkie paski. Tak z kostki cztery powinny wyjść. Wyjmujemy mięso ,w nacięcia wkładamy mocno wciskając paski czekolady. Patelnię z odrobiną oleju rozgrzewamy i kładziemy mięso. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu, aż całe mięso się zetnie. Nie obracamy ponieważ czekolada nam wypłynie, co jakiś czas należy podlać wodą. Na gotowe mięsko ścieramy resztę czekolady i jeszcze na chwilę przykrywamy aby się rozpuściła. Przed podaniem posypujemy odrobiną grubej soli.
zufikowo
Ela Dz
Zuziu...a proszę bardzo :)