Sposób przygotowania:
Kurczak w winie
Udka z kurczaka oddielić od kości, oprószyć solą, pieprzem, mąką, usmażyć. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć w oddzielnym garnku. Posiekać cebulę, dodać do boczku. Pokroić pieczarki na spore kawałki- jeśli są małe zostawić w całości, pokroić marchewkę w talarki. Do boczku i cebulki dodać pieczarki, następnie marchew. Dodać podsmażonego kurczaka, podlać winem irosołem, wszysko dusić na małym ogniu ok. 30 min. Dodać tymianek i piertuszkę. Podawać na gorąco z młodymi ziemniaczkami lub ryżem. Wybraną przez siebie surówka, ja uwielniam to danie z sałatką z buraczków:) Ziemniaczki można ugotować wcześniej i dodać do garnk z cała potrawka, również pyszne.
teresa
Gość
p4welo
Amberr8
teresa.rembiesa
adrijah
Aha, muszę powiedzieć, że jestem jedyną osobą w domu, która miała jakieś "ale", więc można uznać, że się nie liczy ;)
fuksja