Sposób przygotowania:
Kurczak w jarzynach
Dzielimy kurczaka na 8 części, nacieramy sola i pieprzem a następnie smażymy na oleju.Na koniec podlewamy winem przykrywamy i dusimy jeszcze 15
minut.Kroimy pory i marchewki na plastry, podlewamy je rosołem.Dodajemy do nich pieczarki i dusimy razem 15 minut.Doprawiamy solą i pieprzem.
Jarzynkę zagęszczamy mąką z zimną wodą. Wkładamy do warzyw mięso.Posypujemy posiekaną natką.Podajemy z bagietką lub z puree ziemniaczanym.
Smacznego!
minut.Kroimy pory i marchewki na plastry, podlewamy je rosołem.Dodajemy do nich pieczarki i dusimy razem 15 minut.Doprawiamy solą i pieprzem.
Jarzynkę zagęszczamy mąką z zimną wodą. Wkładamy do warzyw mięso.Posypujemy posiekaną natką.Podajemy z bagietką lub z puree ziemniaczanym.
Smacznego!