Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Kurczak w koniaku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kurczak na niedzielny obiad.

Kurczak w koniaku

Składniki:

Kurczak w koniaku

 

  • 1 kurczak ok 1,2 kg
  • 50 dag maki
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2-3 male cebule
  • 15 dag pieczarek
  • 1 szklanka rosolu
  • 1 szklanka koniaku
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczak w koniaku
Umytego kurczka pokroic na porcje.Obsmazyc na oleju.Wyjac,oproszyc maka,wlozyc do brytfanny,zalac rosolem i koniakiem.Dodac sol i pieprz do smaku.Male cebule podsmazyc w calosci na oleju.Dodac do kurczaka.Gotowac pod przykryciem na wolnym ogniu 20 min.Dodac drobno pokrojone pieczarki i gotowac jeszcze 15 min.Ulozone na polmisku porcje polac czescia sosu.Reszte sosu podac osobno.