Sposób przygotowania:
Kurczak w marchewce
Udka po umyciu i osuszeniu, podzielić na mniejsze kawałki natrzeć kostką roztartą z oliwą, posypać majerankiem i zostawić na 2-3 godz. Po tym czasie mięso podsmażyć najlepiej na patelni bez tłuszczu bo kurczak ma wyjątkowo tłuszczu sam w sobie. Podsmażone na złoty kolor mięso zdjąć z patelni, a na tłuszcz który zostanie na patelni wrzucić marchewkę pokrojoną w plasterki, seler w kostkę, cebulę w piórka i na koniec ziemniaki pokrojone w plastry, wszystko posypać solą i pieprzem na wierzchu ułożyć podsmażone mięso i dołożyć gałązki zielonej pietruszki oraz czosnek w plasterkach. Patelnię przykryć, zmniejszyć pod nią ogień i dusić wszystko do miękkości mięsa i ziemniaków. Najlepiej tego nie mieszać, ale gdybyśmy widzieli, że zaczyna nam się przypalać to podlać troszkę wody całość ma się dusić nie smażyć. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.