VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kurczak w panierce keczupowo- majonezowo- musztard

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Od jakiegoś czasu "chodził" za mną kurczak z KFC. Z tak przygotowana panierka jest podobny w smaku. Uznaję zasadę- gdy zrobię sama w domu to wiem co jem.

Kurczak w panierce keczupowo- majonezowo- musztard Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurczak w panierce keczupowo- majonezowo- musztard

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • Ciasto:
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 10 łyżek mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • Przyprawy:
  • Przyprawa uniwersalna do mięs
  • Ostra czerwona papryka
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w panierce keczupowo- majonezowo- musztard
Filet z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w 1 cm plastry (tak jak na schabowe), można delikatne rozbić. Przyprawiamy przyprawą do mięs i ostrą czerwoną papryką. Miksujemy wszystkie składniki na ciasto. Do ciasta dodajemy plastry kurczaka i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Rozgrzewamy olej na patelni. Wyjmujemy z ciasta plastry kurczaka. Staramy się aby na mięsie zostało jak najwięcej ciasta. Smażymy do zarumienienia.
Kurczak w panierce keczupowo- majonezowo- musztard
Etap 1 Przed usmażeniem musimy zamarynować mięso przez około godzinę