maratka

maratka

Kucharz
[Przepisów: 1]

Kurczak w pikantnej czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste danie o nietypowym pikantnym smaku, które zadowoli zapewne niejednego smakosza nowości. Kurczak w całkiem nowej odsłonie!

Kurczak w pikantnej czekoladzie

Składniki:

Kurczak w pikantnej czekoladzie

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w pikantnej czekoladzie
Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę kroimy na kawałeczki i podsmażamy na patelni, gdy troszkę zmiękną zgniatamy widelcem do uzyskania gładkiej masy. Doprawiamy do smaku ząbkiem czosnku, solą i szczyptą cukru. Piersi rozbijamy następnie dokładnie smarujemy rozgniecionym czosnkiem, delikatnie posypujemy z obu stron słodką papryką.

Rozgniecione pomidory nakładany do filetów i zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami bądź też wiążemy sznureczkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 25 minut.

W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy pół tabliczki czekolady dodając ok. pół łyżeczki chili ( można więcej jeżeli ktoś lubi) Układamy roladki na talerzu i polewamy sosem czekoladowym. Podajemy na ciepło. Smacznego!