Sposób przygotowania:
Kurczak w pikantnej czekoladzie
Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę kroimy na kawałeczki i podsmażamy na patelni, gdy troszkę zmiękną zgniatamy widelcem do uzyskania gładkiej masy. Doprawiamy do smaku ząbkiem czosnku, solą i szczyptą cukru. Piersi rozbijamy następnie dokładnie smarujemy rozgniecionym czosnkiem, delikatnie posypujemy z obu stron słodką papryką.
Rozgniecione pomidory nakładany do filetów i zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami bądź też wiążemy sznureczkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 25 minut.
W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy pół tabliczki czekolady dodając ok. pół łyżeczki chili ( można więcej jeżeli ktoś lubi) Układamy roladki na talerzu i polewamy sosem czekoladowym. Podajemy na ciepło. Smacznego!
Rozgniecione pomidory nakładany do filetów i zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami bądź też wiążemy sznureczkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 25 minut.
W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy pół tabliczki czekolady dodając ok. pół łyżeczki chili ( można więcej jeżeli ktoś lubi) Układamy roladki na talerzu i polewamy sosem czekoladowym. Podajemy na ciepło. Smacznego!