Sposób przygotowania:
Kurczak w piwie Ilony
Porcje kurczaka myjemy w zimnej wodzie, po czym je osuszamy. Następnie skrapiamy je olejem i piwem. Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Następnie porcje kurczaka oprószamy suszonymi ziołami. Obkładamy je wiórkami masła, podlewamy odrobiną wody. Tak przygotowanego kurczaka pieczemy około 80- 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy z ryżem.
![Kurczak w piwie Ilony Kurczak w piwie Ilony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-piwie-ilony-97987.jpg)
![Kurczak w piwie Ilony Kurczak w piwie Ilony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-piwie-ilony-97988.jpg)
![Kurczak w piwie Ilony Kurczak w piwie Ilony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-piwie-ilony-97989.jpg)