madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny kurczak o ciekawym smaku.

Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

Składniki:

Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

 

  • 4 ćwiartki z kurczaka,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżeczki przyprawy maggi,
  • papryka słodka,
  • 2 łyżeczki rozmarynu,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Kurczak w rozmarynie z czosnkiem
Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Następnie czosnek, maggi, rozmaryn oraz paprykę łaczymy ze sobą i robimy pastę. Ćwiartki kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie ćwiartki nacinamy między mięsem a skórą, wkładamy w nacięcie 1/3 pasty. Ćwiartki z przygotowaną pastą odstawiamy na godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ćwiartki smażymy 25 minut lub troszkę dłużej na rogrzanym oleju. Usmażone ćwiartki podajemy z ziemniakami.