Sposób przygotowania:
Kurczak w serowej panierce z ananasem i żurawiną
Mięso lekko rozbijamy za pomocą tłuczka. Z każdej strony opruszamy solą i pieprzem.
Każdy kotlet panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce wymieszanej z żółtym serem startym na tarce. Smażymy z każdej strony na rumiany kolor. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek kładziemy ananasa.
Żurawinę mieszamy z śmietaną. Smarujemy. Pieczemy przez 15 minut.
Każdy kotlet panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce wymieszanej z żółtym serem startym na tarce. Smażymy z każdej strony na rumiany kolor. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek kładziemy ananasa.
Żurawinę mieszamy z śmietaną. Smarujemy. Pieczemy przez 15 minut.