Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Kurczak w serowej panierce z ananasem i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Danie dla osób, które lubią połączenie smaku drobi z słodkością owoców. Idealnie nadaje się na rodzinne uroczystości.

Kurczak w serowej panierce z ananasem i żurawiną

Składniki:

Kurczak w serowej panierce z ananasem i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w serowej panierce z ananasem i żurawiną
Mięso lekko rozbijamy za pomocą tłuczka. Z każdej strony opruszamy solą i pieprzem.

Każdy kotlet panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce wymieszanej z żółtym serem startym na tarce. Smażymy z każdej strony na rumiany kolor. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek kładziemy ananasa.

Żurawinę mieszamy z śmietaną. Smarujemy. Pieczemy przez 15 minut.