Sposób przygotowania:
Kurczak w śmietanie musztardowej
Kurę marynujemy w ulubiony sposob uprzednio lekko rozpłaszczając każdą pierś. Ja marynuje w soku z cytryny, czosnku przecisniętym przez praskę, cebuli, soli i pieprzu oraz oliwie. Zamarynowane mięso zmażymy, aż straci surowość. Zdejmujemy z patelni i na tą samą wlewamy słodką śmietankę, podgrzewamy i redukujemy dodając 16% także. dodjemy pieprz i sól oraz musztarde i na wolnym ogniu grzejemy jesczze jakiś czas. dodajemy przyprawy i przekładamy mięso do sosu i podgrzewamy. Podajemy z ryżem, makaronem, jak lubimy, może byc także z odpiekanymi ziemniaczkami lub po prostu sama sałatką. Potrawa dobrze smakuje ze szparagami, gdyż ładnie komponuja się smakowo z sosem, jednak ja wolę z dodatkiem pełnym węglowodanów :) kasza tez może być okej, chcoiaz ja osobiscie bym sie nie zdecydowala na nią :)